Archief

Hier vind je alle verslagen van de afgelopen edities van de Kunstroute Haagse Beemden vanaf de 10e editie in 2018.

10e editie Kunstroute Haagse Beemden

Jubileumeditie Kunstroute Haagse Beemden

Op zondag 10 juni 2018 vond de tiende editie van Kunstroute Haagse Beemden plaats. Om deze mijlpaal luister bij te zetten heeft de commissie Kunstroute Haagse Beemden, de kunstroute in een geheel nieuw jasje gestoken. Zo is er een nieuwe logo gemaakt, een nieuwe website gelanceerd en zijn er beachflags gemaakt in de nieuwe huisstijl, om de verschillende ateliers en expositielocaties aan te geven. Voor de bezoekers is een handzaam programmaboekje gemaakt in broekzak formaat met de route.

Voor de kunstenaars die wél in de Haagse Beemden wonen, maar geen Eugen atelier of een te kleine werkplaats hebben, is de commissie Kunstroute Haagse Beemden zoek gegaan naar nieuwe, bijzondere locaties. Zoals het woonhuis in de voormalige Bethlehemkerk, ’t Rietdijks Bakhuys en de zwarte schuur van Hoeve Burgst. Het Buurthuis Gageldonk werd ingericht als centraal informatiepunt met een gezamenlijke expositie alle deelnemende kunstenaars. Aan het programma van podiumkunstenaars is ook een aantal nieuwe namen toegevoegd, waaronder de jonge dichter Lizzy Vliegenthart en singer songwriter Robert Kithara.

Een andere vernieuwing die de commissie Kunstroute Haagse Beemden heeft doorgevoerd is de programmering van gastexposanten. In 2018 waren dat textielkunstenaar Inge van Rijsbergen en street art kunstenaar Tom de Meer. Hij bracht live een street art aan op de buitengevel van het Jongeren Ontmoetings Plaats, JOP aan het Gageldonksepad.


Kunstuitleen Sponsoractie Kunstroute Haagse Beemden

Voor de bekostiging van een deel van de kosten voor de organisatie van de kunstroute heeft de commissie een Kunstuitleen Sponsoractie op poten gezet. Bedrijven in de Haagse Beemden konden voor een percentage van het verkoopbedrag van een kunstwerk, voor de duur van drie maanden, het kunstwerk in zijn bedrijf exposeren. Een aantal bedrijven die kunst een warm hart toedraagt, heeft enthousiast gereageerd op deze actie en er ook aan meegedaan.

Aan de tiende editie van Kunstroute Haagse Beemden deden in 2018 vijftien beeldend kunstenaars mee.