Over ons

Kunstroute Haagse Beemden is een onderdeel van Stichting Kunst-Schatten Haagse Beemden. Kunstroute Haagse Beemden is een tweejaarlijks evenement, dat in de even jaren op de 2e zondag in juni plaatsvindt.

Waar we voor staan

Kunstroute Haagse Beemden wil een bijdrage leveren aan de rol en de betekenis, het belang, van kunst en kunstenaars in de samenleving. Wij willen het publiek interesseren voor en laten inspireren door kunst.

Kunst kan, door het prikkelen van de verbeeldingskracht een andere blik op de wereld bieden en laat ons fantaseren. Kunst is voor iedereen: van jong tot oud.

Waar we voor gaan

Kunstroute Haagse Beemden organiseert iedere twee jaar een open atelier route in de wijk. Alle locaties van de kunstroute zijn gratis toegankelijk.

Kunstroute Haagse Beemden biedt kunstenaars, zowel met een kunstopleiding als autodidacten, een podium om hun werk te laten zien.

De deelnemende kunstenaars zetten tijdens de Kunstroute Haagse Beemden de deuren van hun atelier of huiskamer open om bezoekers te laten genieten van hun werk en stimuleren hiermee de dialoog tussen kunstenaars en het publiek.

.

De route voert langs allerlei vormen van beeldende kunst: schilderkunst, keramiek, fotografie, beeldhouwwerken, textielkunst, urban art enzovoorts. De kunstenaars zijn de hele dag aanwezig om toelichting te geven op hun werk.

De kunstenaars stellen hun werk niet alleen ten toon, maar verkopen het ook. Ook wordt er met veel enthousiasme uitleg gegeven en soms gedemonstreerd. Dit kan zowel binnen als buiten plaatsvinden, afhankelijk van de locatie, het soort werk en het weer natuurlijk.

De Kunstroute Haagse Beemden is bij uitstek de gelegenheid voor het publiek om zich te oriënteren op een eventueel te volgen cursus of workshop bij een van de deelnemers.

Vrienden van de Kunstroute Haagse Beemden

Kunstroute Haagse Beemden wordt mede mogelijk gemaakt door:

Onze partners

Kunst-Schatten Haagse Beemden
Buurthuis Gageldonk

 

Met dank aan

Emiel Jonkers — ontwerper
Kapeltuin van Gageldonk
Augustinusparochie Kapel van Gageldonk
Galaxy Jongerenontmoetingsplaats
Huis in voormalige Bethelemkerk
´t Rietdijks Bakhuys
De zwarte schuur Hoeve Burgst

Voor bedrijven is er de Kunstuitleen sponsoractie gestart om de 10e editie van de Kunstroute Haagse Beemden 2018 mogelijk te maken.

Vrienden worden?

Kunstroute Haagse Beemden is niet gesubsidieerd. Voor het organiseren van ons evenement zijn we afhankelijk van de gunsten van onze vrienden. Daarom zijn we altijd op zoek naar mensen die kunst een warm hart toedragen. Wil jij ook vriend worden van Kunstroute Haagse Beemden? Mail ons dan je gegevens en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.